Här hittar du artiklar om Svenska TNR-projekt. Vill du berätta om ett Svenskt TNR-projekt som inte finns med här?
Maila oss på info@goteborgskatthjalp.com.


Backakatterna, Göteborg

I Backa Röd, Göteborg, har det i tiotals år funnits hemlösa katter. Många av dessa är förvildade. Varje år avlivades en del av kattbeståndet. Förr genom avskjutning, senare genom infångning och avlivning hos veterinär. Katterna som överlevde levde kvar under samma omständigheter.


Elinelunds Sommarstad, Malmö

katthusvinter21

Med stöd av Rädda Katten och Djurskyddet kastrerades och steriliserades katterna på området 2009. Tama katter och kattungar placerades i hem. Rädda katten följer kontinuerligt upp insatsen på Elinelunds Sommarstad. Det innebär att nykomlingar upptäcks och hanteras enligt samma principer.


Slottsskogen, Göteborg

Trots protester anlitar bostadsbolag återkommande jägare för att skjuta hemlösa katter. Men kolonistugeföreningen i Slottsskogen har valt att låta de skygga katterna leva, i ett så kallat TNR-projekt.


Ärtholmen, Malmö

Katterna på Malmös koloniområden går olika öden till mötes när hösten kommer. En del som fötts i det fria får följa nya ägare hem till en varm lägenhet. Andra överlever vintern utomhus eftersom de matas regelbundet.


Hamnkatterna i Skanör, Vällinge

JBAkatter1 jpg 1029780a

Det fanns en tid när livet inte var så lätt för Knasen, Kerstin, Sigrid Tascha och de andra katterna i Skanörs hamn. Med så fick de jobb som råttjägare med rätt till tjänstebostad och fri mat.